Arbetssätt

Fisksätra IF:s fotbollsskola arbetar med utveckling, bollkontroll och gruppkänsla

Fotbollsskolans huvudsakliga syfte är att:
•    skapa ett intresse för idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet
•    ge barnet en motoriskt varierad, allsidig och rolig träning med boll
•    förbereda barnen för matchspel i S:t Eriks-cupen.

I våra lag och i hela vår verksamhet utvecklas en unik och fin gemenskap där glädje och utveckling är viktigast av allt.

Våra träningar
Vi börjar alltid med samling där vi har upprop, talar om våra regler och genomgång av dagens övningar. Det är därför viktigt att du hjälper ditt barn att komma i tid.

Vid varje träning går vi igenom våra gemensamma ordnings- och trivselregler:

• Alla gör sitt bästa på träningen.
  • Alla är kompis med alla och vi säger bara snälla saker till varandra.
  • Man räcker upp handen när man vill säga något under samlingen.

Utrustning
Ditt barn måste alltid ha benskydd när vi tränar och spelar match. Det köper du i en sportaffär som till exempel Stadium. Det går bra att spela i vanliga gymnastikskor eller fotbollsskor för grus eller konstgräs. Vanliga dobbskor för gräs är inte bra för barnens fötter, därför bör de inte ha det.

Tränare
Det är de föräldrar som är intresserade av att bli tränare som bildar ett tränarteam för den årskull som startas upp varje säsong. Föreningens ansvariga tränare för fotbollsskolan startar upp verksamheten och fungerar som handledare för dem som är nya tränare.

Redan från första träningen är du som förälder välkommen att hjälpa till och assistera. Det är ett bra sätt att testa och känna på om du kan tänka dig att vara tränare i ett fotbollslag.

Läs mer om fotbollsskolan och anmälan här.

Uppdaterad: 27 SEP 2016 11:59